Receta e picës profesionale nga restorant Barracuda Durrës

Valutazione attuale: 5 / 5

Stella attivaStella attivaStella attivaStella attivaStella attiva
 

Picë për furrë druri

Italiano

Portata Difficolta Persone Tempo Vino
Brumerat Mesatare x 4 24 ore Birre
verë vetëm 1 gr maja birre në dimër 1.5 gr me 1 litër ujë

Përbërësit:

1 litër Ujë
1,8 - 2,0 kg miell Gruri
40-55 gr Kripë
1-1,5 gr Maja birre


.

ingrndientiPërgatitja:

Hapi 1

Tretet majaja birrës dhe kripa në 1 lt ujë, shtojme pak nga pak miellin dhe formojmë brumin e picës pastaj e punojme për rreth 20 minuta me makine ose me dore.

Hapi 2

Pasi kesaj brumi duhet të pushojë për 30-50 minuta, në të njëjtin sipërfaqe të punës, të mbuluar me një leckë të lagur ose pelikola.

Hapi 3

Formojmë topat me peshë 220-250 gr dhe i lejme te pushojne per 8-12 orë në një temperaturë prej 25 ° C.

Hapi 4 Shtrimi i pices:

Marrim një top pice per ta hapur duhet të arrijë madhësinë e rreth 30 cm. Tradita e ka që brumi "zhytet" në miell për të parandaluar ngjitjen me sipërfaqen e punës pastaj heqim miellin e tepërt në mënyrë që të mos lejë shijen e hidhur. Fillojmë shtypjen me 8 gishta (dmth përjashtojme gishtat e medhej)nga qëndra jashtë, duke marrë parasysh se tradita e ka që trashësia e picës duhet të jetë rreth 3-5 mm. E rëndesishme duhet të kemi parasysh se gishtat nuk duhet të prekin bordin e pices gjate gjithe kohes se hapjes se petës kështu që kur të piqet në furrë te kemi një picë me bordin e lartë dhe në qëndër  të hollë dhe krokante.

Hapi 5

Piqet ne furrë me maximumin e temperaturës

nga Restorant Barracuda - Durrës Albania